Mise en scáene: )Qæ(NDEÇ(B. (NkONCEPCÆÇ(B. (NnAPRQMI (B/s)E - (NkLEKOWK)QÆN(B, (NoLEKSANDR `RÆJOWI^(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ MISTECTW uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT PROBLEM SU^ASNOGO MISTECTWAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NfEN)QÆKS(B,s)E, 2017)
(Nu PROPONOWANOMU DOSL)QÆDVENNÆ ZDÆJSNENO SPROBU SISTEMATIZUWATI OSNOWNÆ ÆDEÇ(B, (NWINAHODI Æ WÆDKRITTQ TEATRALXNOGO(B, (NA U [IROKOMU SENSÆ (B- (NPERFORMATIWNOGO (B((NWIKONAWSXKOGO(B) (NMISTECTWA hh STOLÆTTQ PÆSLQ DWOH REFORM (B- (NwELIKOÇ REFORMI TEATRU (B(1890-1920-(NH ROKÆW(B) Æ (NdRUGOÇ REFORMI TEATRU (B1950-(NH ROKÆW (B- (NU SISTEMÆ JOGO WLASNIH KONCEPCÆJ(B, (NMETODÆW(B, (NTERMÆNÆW Æ PONQTX(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmISTECTWOs -- (NtEATRs; (NSCEN)QÆ^NIJ VANRs)E; (NMISTECXKIJ )QÆMPERATIWs)E; (NAWANGARDIZMs; (NKABAREs; (NM@ZIK(B-(NHOLs; (NSIMWOL)QÆSTI^NIJ TEATRs)E; (NEKLEKTIKAs; (NFUTURIZMs; (NEKSCESIWNIJ TEATRs; (NDADA)QÇZMs)E; (NEKSPRES)QÆONÆZMs)E; (NPOETI^NIJ AWAN)QÀARDs)E; (NPOSTBREHT)QÆWSXKIJ TEATRs)E; (NAKC)QÆONÆZMs)E