(NwSEREDIN)QÆ ^ASU (B:s)E (NF)QÆLOSOFSXKA TA MISTECTWOZNAW^A ESEÇSTIKA (B/s)E - (N}ERBAK(B, (N`R)QÆJ wASILXOWI^(B,s)E; (N}ERBAK(B, (NwASILX(B,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ MISTECTW uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT PROBLEM SU^ASNOGO MISTECTWAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NfEN)QÆKS(B,s)E, 2013)
(NzB)QÆRNIK NAUKOWIH STUDÆJ `RÆQ wASILXOWI^A }ERBAKA (B(1958-2012) (NMÆSTITX JOGO FÆLOSOFSXKU TA MISTECTWOZNAW^U ESEÇSTIKU ZA OSTANNÆ DWADCQTX ROKÆW(B. (NmAJVE USÆ STATTÆ(B, (N]O SKLADA@TX CE WIDANNQ(B, (NBULI WPER[E OPRIL@DNENÆ U NAUKOWIH ^ASOPISAH æNSTITUTU PROBLEM SU^ASNOGO MISTECTWA nam uKRAÇNI Æ STANOWLQTX CÆKAWIJ [AR TWOR^OGO OSMISLENNQ J PEREOSMISLENNQ ZA DOPOMOGO@ WIRAZNOGO SLOWA FENOMENÆW Æ QWI] KONTEMPORARNOGO UKRAÇNSXKOGO MISTECTWA hh(B-(Nhhæ ST(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmISTECTWOs -- (Nf)QÆLOSOFÆQs)E; (NoBRAZOTWOR^E MISTECTWOs -- )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NsW)QÆTOGLQDs)E