(NhUDOVNIK TEATRU aNATOL)QÆJ pETRICXKIJ(B: (NPRAKTIKA TA EKSPERIMENT W UKRAÇNSXKÆJ SCENOGRAFÆÇ hh STOLÆTTQ (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NkOWALX^UK(B, (NoLENA wADIM)QÆWNA(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ MISTECTW uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT PROBLEM SU^ASNOGO MISTECTWAs)E ((NoDESA (B:s (NgELXWETIKA(B,s, 2021)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ ROZGLQNUTO SCENOGRAFÆ^NU DÆQLXNÆSTX WIDATNOGO UKRAÇNSXKOGO HUDOVNIKA TEATRU hh ST(B. - (NaNATOLÆQ pETRICXKOGO(B. (NpREZENTOWANO [IROKIJ SPEKTR SOCÆALXNIH TA ÆSTORIKO(B-(NKULXTURNIH ASPEKTÆW hh STOLÆTTQ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 331-339 . - æ(NMENNIJ POKAV^IK(B.: (NS(B. 340-352s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmISTECTWOs -- (NtEATRs -- (NhUDOVNIKIs; (NTEATRALXNO(B-(NDEKORAC)QÆJNE MISTECTWOs)E; (NUKRA)QÇNSXKIJ QRMAROKs)E; (NL)QÆWE MISTECTWOs)E; (NKONSTRUKTIW)QÆZMs)E; (NTEA(B-(NMALQRs