(NtEATRALXNA KULXTURA RUBEVU h)Qæh(B-(Nhh STOLÆTX(B. (NrEALÆZM(B. (NdISKUS (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NgRINI[INA(B, (NmARINA oLEKSANDR)QÆWNA(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKDEMÆQ MISTECTW uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT PROBLEM SU^ASNOGO MISTECTWAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NfEN)QÆKS(B,s)E, 2013)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ WPER[E U WÆT^IZNQNOMU TEATROZNAWSTWÆ [LQHOM FORMALXNO(B-(NLOGÆ^NIH UMOWIWODÆW STWORENO SWÆTOGLQDNO(B-(NESTETI^NU MODELX RUBEVU hæh(B-(Nhh ST(B. (NZ ODNO^ASNO@ AKCENTUACÆÃ@ ÇÇ OKREMOGO TEATRALXNOGO SEGMENTU(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 288-309 . - æ(NMENNIJ POKAV^IK(B.: (NS(B. 310-333 . - (NsPISOK WISTAW(B: (NS(B. 334-342s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmISTECTWOs -- (NtEATRs; (NNEOREAL)QÆZMs)E; (NNEOROMANTIZMs; (NESTETI^NIJ TEATRs; (NESTETI^N)QÆ TRANSFORMACÆÇs)E; (NPOZITIW)QÆZMs)E; (NANTISC)QÆÃNTIZMs)E; (NPROGRESIZMs