(NnARODVEN)QÆ uKRAÇNO@(B: (NMEMORÆALXNIJ ALXMANAH (B=s)E (NrOVDENNYE uKRAINOJ(B: (NMEMORIALXNYJ ALXMANAH (B= Born by Ukraine: memorial antology : (NU (B2-(NH T(B. /s (Nt(B. 2,s (Nl (B- (Nqs - (NbORQK(B, (Ng(B. (Nw(B.,s; (NkULX^ICKIJ (B, (Ns(B. (Nw(B.,s; (NmICIK (B, (N`(B. (Na(B.,s; (NrE)QÃNT(B, (No(B. (Np(B.,s)E; (N}ERBAK(B, (Nw(B. (No(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E )Qã(Nwroæmædv(B,s)E, 2002)
(NaLXMANAH PRODOWVU)QÃ SERÆ@ WIDANX (B"(NzOLOTÆ ÆMENA uKRAÇNI(B". (Nu KNIGI UWÆJ[LO BLIZXKO TISQ^Æ STATEJ PRO NA[IH WIDATNIH SPÆWWÆT^IZNIKÆW RÆZNIH NACÆONALXNOSTEJ (B- (NDERVAWNIH(B, (NGROMADSXKIH Æ RELÆGÆJNIH DÆQ^ÆW(B, (NPROSWÆTNIKÆW Æ NAUKOWCÆW(B, (NDÆQ^ÆW KULXTURI(B, (NMISTECTWA Æ SPORTU(B, (NQKÆ POHODVENNQM(B, (NNARODVENNQM ABO DÆQLXNÆST@ POW(B'(NQZANÆ Z uKRAÇNO@ Æ STALI SLAWO@ TA GORDÆST@ ÇÇ NARODU(B. (NtEKSTI ALXMANAHU PREDSTAWLENÆ UKRAÇNSXKO@(B, (NROSÆJSXKO@(B, (NANGLÆJSXKO@ MOWAMI(B. (NwIDANNQ ADRESOWANE TIM(B, (NHTO CÆKAWITXSQ ÆSTORÆÃ@ uKRAÇNI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NwIDATN)QÆ DÆQ^Æs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NuKRA)QÇNAs)E -- (NwIDATN)QÆ ÆMENAs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E; (NDERVAWN)QÆ DÆQ^Æs)E; (NKULXTURN)QÆ DÆQ^Æs)E; (ND)QÆQ^Æ MISTECTWA J SPRORTUs)E; (NNAUKOW)QÆCÆs)E; (NNARODVEN)QÆ W UKRAÇNÆs)E; (NPOW(B'(NQZAN)QÆ Z UKRAÇNO@s)E