(NmUZEJ POKINUTIH SEKRET)QÆW (B:s)E (NROMAN (B/s - (NzABUVKO(B, (NoKSANA(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NfAKT(B,s, 2010)
(NnOWIJ ROMAN oKSANI zABUVKO(B, (NNAD QKIM PISXMENNICQ PRAC@WALA BAGATO ROK)QÆW(B, (NPER[Æ KRITIKI WVE WSTIGLI NAZWATI [EDEWROM(B, (NA AWTORKU PORÆWNQTI Z dOSTOÃWSXKIM Æ tOMASOM mANNOM(B. (NcE (B- (NSU^ASNIJ EPOS NOWÆTNXOÇ uKRAÇNI(B: (NRODINNA SAGA TRXOH POKOLÆNX(B, (NPODÆÇ QKOÇ OHOPL@@TX PERÆOD WÆD (B1940-(NH ROKÆW DO WESNI (B2004-(NGO(B. (NwELIKA LÆTERATURA Æ VORSTOKA PRAWDA (B- (NPRO WLADU MINULOGO NAD MAJBUTNÆM(B, (NPRO KOHANNQ Æ SMERTX(B, (NPRO SPOKONWÆ^NU WÆJNU L@DINI ZA PRAWO BUTI SOBO@(B. (NsAME TAKOGO TEKSTU BRAKUWALO UKRAÇNSXKÆJ LÆTERATURÆ(B!s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NrOMANs