(NwELIKIJ sKIT U kARPATAH (B:s (NW (B3-(NH T(B..s (NtOM (B2,s (NwELIKIJ sKIT U DOKUMENTAH )QÆ MATERÆALAH (BXVII-XXI (NST(B. / (NpRIKARPATSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ wASILQ sTEFANIKA(B, æ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ(B, (NPOLÆTOLOGÆÇ Æ MÆVNARODNIH WÆDNOSIN(B, æ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ(B, (NETNOLOGÆÇ Æ ARHEOLOGÆÇ kARPAT(B, (NmANQWSXKIJ hRESTO(B-(NwOZDWIVENSXKIJ ^OLOWÆ^IJ MONASTIR upc kps)E - (NpRIKARPATSXKIJ NAC)QÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ wASILQ sTEFANIKAs)E; )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ(B, (NPOLÆTOLOGÆÇ Æ MÆVNARODNIH WÆDNOSINs)E; )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ(B, (NETNOLOGÆÇ Æ ARHEOLOGÆÇ kARPATs)E; (NmANQWSXKIJ hRESTO(B-(NwOZDWIVENSXKIJ ^OLOW)QÆ^IJ MONASTIR upc kps)E ()Qæ(NWANO(B-(NfRANKÆWSXK (B:s)E (NmANUSKRIPT(B-(NlXW)QÆW(B,s)E, 2015)
(NdRUGIJ TOM (B"(NwELIKIJ sKIT U DOKUMENTAH )QÆ MATERÆALAH (BXVII-XXI (NST(B." (NWKL@^AÃ (B274 (NDOKUMENTI(B, (NBÆLX[ÆSTX Z QKIH WIQWLENO W OSTANNÆ ROKI U WÆT^IZNQNIH(B, (NAWSTRÆJSXKIH(B, (NPOLXSXKIH Æ RUMUNSXKIH ARHÆWAH TA NAUKOWIH BÆBLÆOTEKAH(B. (NwONI ROZKRIWA@TX MALOWIW^ENÆ ABO NEWÆDOMÆ STORÆNKI ÆSTORÆÇ wELIKOGO sKITU(B, (NDA@TX ZMOGU WIZNA^ITI JOGO ROLX Æ MÆSCE W ÆSTORÆÇ UKRAÇNSXKOÇ CERKWI(B, (NDUHOWNOMU Æ NACÆONALXNO(B-(NKULXTURNOMU VITTÆ uKRAÇNI (BXVII - XVIII (NST(B., (NPO^ATKU (BXXI (NST(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrEL)QÆGÆQs)E -- (NrEL)QÆGÆJNÆ USTANOWIs)E -- (NmONASTIRs