(NaDAPTIWN)QÆ RINKI(B. (NfÆNANSOWA EWOL@CÆQ NA [WIDKOSTÆ DUMKI (B/s)E - (NlO(B, (NeNDR@ w(B.,s; (NtERE]ENKO(B, )Qæ.,s)E; (NmO^ALOWA(B, (Nn(B.,s; (NzENEGA(B, (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E BookChef, 2018)
(NrOBOTA NAD C)QÆÃ@ KNIGO@ TRIWALA BLIZXKO (B20 (NROKÆW(B. (NzA CEJ ^AS POGLQDI eNDR@ lO PROJ[LI GLIBINNU TRANSFORMACÆ@ WÆD WÆRI W GÆPOTEZU EFEKTIWNIH RINKÆW DO SUMNÆWU W NÆJ Æ(B, (NNARE[TÆ(B, (NDO USWÆDOMLENNQ NEMOVLIWOSTÆ POQSNITI FUNKCÆONUWANNQ FÆNANSOWIH RINKÆW TÆLXKI MATEMATI^NIMI MODELQMI(B. (Nw REZULXTATÆ BULA ZAPROPONOWANA GÆPOTEZA ADAPTIWNIH RINKÆW(B, (NZGÆDNO Z QKO@ FÆNANSOWÆ RINKI Ã PRODUKTOM EWOL@CÆJNIH MEHANÆZMÆW Æ BÆLX[O@ MÆRO@ PÆDPADA@TX PÆD DÆ@ ZAKONÆW BÆOLOGÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆNANSIs)E -- (NrINKIs; (NF)QÆNANSIs)E; (NF)QÆNANSOWÆ RÆ[ENNQs)E; (NRINKOWA EKONOM)QÆKAs)E; (NADAPTIWN)QÆ RINKIs)E