(NsLOWNIK UKRA)QÇNSXKIH PRÆZWI] (B/s)E (NtOM (B2,s ((Nm(B-(Nq(B)s - (NzOSIMOW(B, (NaNATOL)QÆJs)E; (NzOSIMOW(B, (NaNATOL)QÆJs)E ((NhARK)QÆW (B:s)E (Nhneu )QÆM(B. (Ns(B. (NkUZNECQ(B,s)E, 2015)
(NmAJVE KOVN)QÆJ L@DINÆ CÆKAWÆ KORENÆ JOGO OSOBOWOGO PRÆZWI]A(B, (NADVE CE (B- (NNEWÆD(B'Ã(NMNA ^ASTINA RODOWOÇ GENETIKI TA NACÆONALXNOGO MENTALÆTETU(B, (N]O PEREDAÃTXSQ ZA SOCÆALXNIM SPADKOÃMSTWOM(B. (NtRADICÆJNO PRÆZWI]A FORMUWALISX WÆD PRÆZWISXK(B, (N]O WÆDOBRAVALI SPECIFÆKU GENOTIPU L@DINU TA WÆDOKREML@WALI ÇÇ WÆD OTO^ENNQ(B. (Nu SLOWNIKU UKRAÇNSXKIH PRÆZWI] PREDSTAWLENO PONAD (B100 (NTISQ^ UKRAÇNSXKIH PRÆZWI](B, (NZ PO^ATKU hæh ST(B. Æ (NDO SXOGODENNQ(B, (NTA ÇH WARÆANTÆW(B, (NWKL@^A@^I WIMOWU TA PRAWOPIS(B. (NoSNOWO@ ÆNFORMACÆJNOÇ BAZI STALI MATERÆALI Z BÆBLÆOTEK(B, (NTELEFONNIH DOWÆDNIKÆW MÆST TA SELI] uKRAÇNI(B, (NbÆLORUSÆ(B, (NrOSÆÇ(B, Æ (NNAWÆTX KANADSXKÆ TA AWSTRALÆJSXKÆ SLOWNIKI UKRAÇNSXKIH PRÆZWI](B. (NnAD (S0(NsLOWNIKOM UKRAÇNSXKIH PRÆZWI](S1 (NAWTOR PRAC@WAW PONAD (B15 (NROKÆW(B. (Nu KNIZÆ TAKOV NAWODQTXSQ WARÆANTI POHODVENNQ TA ZNA^ENNQ PODÆBNIH ZA ZWU^ANNQM PRÆZWI] TA TIH(B, (N]O POHODQTX WÆD NAZW KONKRETNOÇ MÆSCEWOSTÆ(B, (NDE PROVIWALI PER[Æ NOSÆÇ PRÆZWI]A(B. (NkORISTU@^ISX PODANO@ U SLOWNIKU ÆNFORMACÆÃ@(B, (NDOSLÆDNIK MAÃ MOVLIWÆSTX WÆDNAJTI WITOKI DOSLÆDVUWANOGO OSOBOWOGO PRÆZWI]A TA JOGO PERWÆSNE TLUMA^ENNQ(B, (NA TAKOV OKRESLITI TERITORÆALXNÆ MEVÆ JOGO PO[IRENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NpR)QÆZWI]As)E