(Nu PO[UKAH DOBROBUTU(B. (NkERUWANNQ EKONOM)QÆ^NIM ROZWITKOM DLQ ZMEN[ENNQ BEZROBÆTTQ(B, (NNERÆWNOSTÆ TA ZMÆN KLÆMATU (B:s)E (NDOPOW)QÆDX rIMSXKOGO KLUBU (B/s)E - (NmAKSTON(B, (NgREM(B,s; (NrANDERS(B, (NjORGENs; (NsUZUK)QÆ(B, (Nd(B.,s)E; (NgALAS@K(B, (Nw(B.,s; (NgUMEN@K(B, (Nk(B.,s; (NsOTNIK(B, (Nq(B.,s; (NwOWK(B, (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NpABULUM(B,s, 2017)
(NoDNIM Z NAJB)QÆLX[IH WIKLIKÆW(B, (N]O STOQTX SXOGODNÆ PERED ROZWINENIM SWÆTOM(B, Ã (NSTALE BEZROBÆTTQ(B, (NZROSTA@^A MAJNOWA NERÆWNÆSTX TA STRÆMKÆ ZMÆNI KLÆMATU(B. (NdO SXOGODNÆ BÆLX[ÆSTX RÆ[ENX CIH PROBLEM BULI POLÆTI^NO NEPRIJNQTNIMI DLQ SWÆTU(B, (NORÆÃNTOWANOGO NA KOROTKOSTROKOWÆ WIGODI TA BAVANNQ POSTÆJNOGO EKONOMÆ^NOGO ZROSTANNQ(B. (Nu KNIVCÆ àREM mAKSTON TA jORÀEN rANDERS RADIKALXNO PÆDHODQTX DO CXOGO PITANNQ TA PROPONU@TX TRINADCQTX POLÆTI^NO WIPRAWDANIH RÆ[ENX DLQ WDOSKONALENNQ NA[OGO SWÆTU(B, (NPO^INA@^I WÆD SKORO^ENNQ ROBO^OGO ROKU TA PÆDWI]ENNQ WÆKU WIHODU NA PENSÆ@ DO POKRA]ENNQ SOCÆALXNOGO ZAHISTU NASELENNQ TA PEREGLQDU PONQTTQ PRACÆ(B. (NtE ]O PROPONU@TX AWTORI(B, (NKIDAÃ WIKLIK BAGATXOM DAWNO ÆSNU@^IM PONQTTQM EKONOMÆKI Æ POQSN@Ã(B, (NQK ZNIZITI RÆWENX BEZROBÆTTQ(B, (NNERÆWNOSTÆ TA [WIDKOSTÆ ZMÆNI KLÆMATU(B, (NPRODOWVU@^I EKONOMÆ^NE ZROSTANNQ(B, (NQK]O SUSPÆLXSTWO CXOGO ZAHO^E(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrINKOWA EKONOM)QÆKAs)E -- (NsOC)QÆALXNA EKONOMÆKAs)E -- (NdOBROBUTs; (NEKONOM)QÆ^NE ZROSTANNQs)E; (NSTALE BEZROB)QÆTTQs)E; (NMAJNOWA NER)QÆWNÆSTXs)E; (NZM)QÆNI KLÆMATUs)E; (NROBO^IJ R)QÆKs)E; (NROBOTIZAC)QÆQs)E; (NW)QÆLXNIJ RINOKs)E; (NKOROTKOSTROKOWA WIGODAs; (NPRODUKTIWN)QÆSTX PRACÆs)E; (NSTAR)QÆNNQ NASELENNQs)E; (NPENS)QÆJNIJ WÆKs)E; (NWOLONTERSTWOs; (NGARANTOWANIJ DOH)QÆDs)E; (NW)QÆLXNIJ RINOKs)E