(Np)QÆZNANNQ(B. (NdUHOWNÆSTX(B. (NkULXTURA (B/s)E (NkN(B. 3s - (NkRIMSXKIJ(B, (NsERG)QÆJs)E; (NkRIMSXKIJ(B, (NsERG)QÆJs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwIDAWNICTWO tow (B"(NaLXFA(B-(Np)Qæk(B",s)E, 2019)
(Nu TEKSTAH C)QÆÃÇ ZBÆRKI(B, (NDOSLÆDVU@TXSQ [LQHI SAMOTWORENNQ L@DINI W KONTEKSTÆ DUHU(B, (NDOLÆ TA LOKALXNO(B-(NNACÆONALXNIH CIWÆLÆZACÆJ(B. (NgOLOWNIM ORÆÃNTIROM STAÃ KONCEPCÆQ SOFÆJNOSTÆ QK PRINCIP MUDROSTÆ BUTTQ(B, (NSWQTOSTÆ RÆDNOÇ ZEMLÆ TA TWOR^OSTÆ(B. (NaNALÆZUÃTXSQ PROBLEMA SIMWOLÆKI PÆZNANNQ(B, (NNAUKOWOGO ROZWITKU QK [ANSU WIVIWANNQ L@DINI(B, (NROZUMÆNNQ PRINCIPÆW DUHOWNOSTÆ(B, (NUZAGALXNENOÇ RACÆONALXNOSTÆ(B, (NMETAÆSTORI^NIH OBRÆÇW KULXTURI TA POSTÆSTORÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (Nf)QÆLOSOFSXKÆ TWORIs)E -- (NtEKSTIs; (NF)QÆLOSOFSXKÆ TWORIs)E; (NKULXTURAs; (NROZDUMI PRO NAUKUs; (NP)QÆZNANNQs)E; (NDUHOWN)QÆSTXs)E