New Ukrainian School. Roadmap the basic and upper secondary school reform - Hrynevych, Liliia; Hryschenko, Mykhailo; Dupak, Maria; International Renaissance Foundation; NGO "Re:Osvita" (Kyiv : ACME GROUP, 2022)
(NdOROVNQ KARTA PREDSTAWLQ)QÃ ANALÆZ STANU WPROWADVENNQ REFORMI(B, (NA TAKOV FORMUL@Ã PODALX[Æ KL@^OWÆ NAPRQMI WPROWADVENNQ(B, (NQKÆ POTREBU@TX UWAGI(B. (NnA OSNOWÆ ZÆBRANIH DANIH ZAPROPONOWANO KONKRETNÆ ZAWDANNQ TA KROKI(B, (NQKÆ NEOBHÆDNO ZDÆJSNITI DLQ PRODOWVENNQ USPÆ[NOGO WPROWADVENNQ PERETWORENX U BAZOWÆJ SEREDNÆJ [KOLÆ(B, (NA TAKOV WIZNA^ENO ORÆÃNTIRI ZDÆJSNENNQ PEREHODU DO STAR[OÇ SEREDNXOÇ [KOLI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NnOWA UKRA)QÇNSXKA [KOLAs)E -- (N{K)QÆLXNA REFORMAs)E -- (NsEREDNQ [KOLAs -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NsEREDNQ [KOLAs -- (N{K)QÆLXNA REFORMAs)E -- (NwPROWADVENNQs -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NKOMPETENTN)QÆSNIJ ZMÆST OSWÆTIs)E; )QÆ(NNKL@ZÆQs)E; (NCIFROW)QÆZACÆQs)E; (NOC)QÆN@WANNQ QKOSTÆ OSWÆTIs)E; (NPROFES)QÆJNIJ ROZWITOK W^ITELQs)E; (NNU[s