(Nv)QÆNO^A MOLODX TA ZDOROW(B'(NQ(B: (NSWÆDOMIJ WIBÆR (B:s)E (NNAUKOWO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NbRATUSX(B, )Qæ(NWANNA wOLODIMIRÆWNA(B,s)E; (NgULEWSXKA(B-(N~ERNI[(B, (Na(B. (Nw(B.s; (NkL)QÆNSXKA(B, (Nt(B. (Na(B.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWIJ SW)QÆT(B,s)E, 2006)
(Nu POS)QÆBNIKU PROANALÆZOWANO FÆZÆOLOGÆ^NÆ OSOBLIWOSTÆ VÆNO^OGO ORGANÆZMU TA OSNOWNÆ KOMPONENTI REPRODUKTIWNOGO ZDOROW(B'(NQ DÆW^AT(B-(NPÆDLÆTKÆW Æ MOLODIH VÆNOK(B, (NPODANO OSNOWNÆ PÆDHODI ]ODO POPEREDVENNQ [KÆDLIWIH ZWI^OK Æ NEGATIWNIH QWI] U MOLODÆVNOMU VÆNO^OMU SEREDOWI]Æ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ROZD(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆZÆOLOGÆQs)E -- (Nv)QÆNO^IJ ORGANÆZMs)E; (Ng)QÆNEKOLOGÆQs)E; (NrEPRODUKTIWNE ZDOROW(B'(NQs -- (Nv)QæNO^IJ ORGANÆZMs)E; (NSTATEW)QÆ ORGANIs)E; (NSTATEWIJ ROZWITOKs; (ND)QÆW^ATA(B-(NPÆDLÆTKIs)E; (NREPRODUKTIWNE ZDOROW(B'(NQs; (NALKOGOLXNA ZALEVN)QÆSTXs)E; (NNARKOTI^NA ZALEVN)QÆSTXs)E; (Nsn)Qæds)E; (NABORTIs; (NZASOBI ZM)QÆCNENNQ ZDOROW(B'(NQs)E