(NsOTWORENNQ SW)QÆTU (B/s)E - (NfRANKO(B, )Qæ(NWAN(B,s)E; (NsILENKO(B, (NlEW(B,s ((NnX@(B-(NjORK (B:s (NuKRA)QÇNSXKE WIDAWNICTWO (B"(NoRÆQNA(B",s)E, 1969)
(NaWTOR OSMISLIW C)QÆLIJ RQD USTANOWLENIH SAKRALXNIH UQWLENX PRO PROCES SOTWORENNQ SWÆTU(B, (NZALU^IW DO ÇH ÆNTERPRETACÆÇ NOWÆTNÆ ZDOBUTKI ARHEOLOGÆ^NOÇ TA PRIRODOZNAW^OÇ NAUKI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhRISTIQNSTWOs -- (NsTWORENNQ SW)QÆTUs)E; (NNAUKAs; (NB)QÆBLÆQs)E; (NARHEOLOG)QÆQs)E