(NdO[K)QÆLXNE WIHOWANNQ U zAKARPATTÆ(B: (NWITOKI J ÆSTORÆQ ROZWITKU (B(1836-1918 (NRR(B.) :s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NrEGO(B, (NgANNA )QæWANÆWNA(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E; (NpRIKARPATSXKIJ NAC)QÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ wASILQ sTEFANIKA(B(æ(NWANO(B-(NfRANKÆWSXK(B)s)E (NnAUKOWO(B-(NMETODI^NIJ CENTR (B"(NuKRA)QÇNSXKA ETNOPEDAGOGÆKA Æ NARODOZNAWSTWO(B"s)E ((NuVGOROD (B:s (NpATENT(B,s, 2010)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ WÆDTWORENO NAJWAVLIWÆ[Æ WÆHI STANOWLENNQ TA ROZWITKU DO[KÆLXNOÇ OSWÆTI W zAKARPATTÆ PERÆODU WHODVENNQ KRA@ DO SKLADU aWSTRO(B-(NuGORSXKOÇ ÆMPERÆÇ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 226-250s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NdO[K)QÆLXNE WIHOWANNQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ ROZWITKUs)E; (NSUSP)QÆLXNE WIHOWANNQs)E; (NDO[K)QÆLXNÆ ZAKLADIs)E