(NpSIHOLOG)QÆ^NÆ OSOBLIWOSTÆ TWORENNQ NAUKOWOGO TEKSTU (B:s)E (NMETODI^N)QÆ REKOMENDACÆÇ (B/s)E - (NaNDR)QÆÃWSXKA(B, (NwALERÆQ wÆKTORÆWNAs)E; (NaNDR)QÆÃWSXKA(B, (Nw(B. (Nw(B.,s)E; (NaKADEM)QÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpEDAGOG)QÆ^NA DUMKA(B,s)E, 2008)
(Nu KNIVC)QÆ WISWÆTL@@TXSQ RÆZNÆ ASPEKTI PROBLEMI TWORENNQ NAUKOWOGO TEKSTU(B. (NzOKREMA ROZGLQDAÃTXSQ SPECIFÆKA NAUKOWOGO STIL@ MOWLENNQ(B, (NANALÆZU@TXSQ WIMOGI DO TERMÆNOLOGÆ^NOÇ KULXTURI(B, (NDÆALOGÆ^NOÇ SPRQMOWANOSTÆ(B, (NZMÆSTOWOÇ ORGANÆZACÆÇ TA NORMATIWNOGO OFORMLENNQ NAUKOWOGO TEKSTU(B. (NkNIVKA ROZRAHOWANA NA PSIHOLOGÆW(B, (NPEDAGOGÆW(B, (N[IROKE KOLO AWTORÆW(B-(NNAUKOWCÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NnAUKAs -- (NmETODOLOG)QÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NSTRUKTURA NAUKOWOGO TEKSTUs; (NNAUKOWA STATTQ Z PSIHOLOG)QÆÇs)E; (NPROCES TWORENNQs