(NhUDOVN)QÆJ OBRAZ W UKRAÇNSXKOMU NARODNO(B-(NSCENÆ^NOMU TANCÆ (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NbOJKO(B, (No(B. (Ns(B.,s; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET KULXTURI Æ MISTECTWs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nl)QÆRA(B-(Nk(B,s)E, 2020)
(NmONOGRAF)QÆQ Ã ODNIM Z PER[IH MISTECTWOZNAW^IH DOSLÆDVENX HUDOVNXOGO OBRAZU W UKRAÇNSXKOMU NARODNO(B-(NSCENÆ^NOMU TANCÆ(B. (Nu MONOGRAFÆÇ ROZGLQDAÃTXSQ PRIRODA J OZNAKI HUDOVNXOGO OBRAZU QK KATEGORÆÇ ESTETIKI(B, (NSPECIFÆKA OBRAZU W TANC@WALXNOMU MISTECTWÆ(B, (NKRITI^NO PEREOSMISL@ÃTXSQ RQD POLOVENX Æ WISNOWKÆW PRO GENEZU J TIPOLOGÆ@ UKRAÇNSXKOÇ NARODNOÇ HOREOGRAFÆÇ(B, (NFOLXKLORNIJ SINKRETIZM(B, (NKLASIFÆKACÆQ HOROWODÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhOREOGRAF)QÆQs)E -- (NnARODNIJ TANECXs -- (NsCEN)QÆ^NIJ TANECXs)E -- (NhUDOVN)QÆJ OBRAZs)E; (NHUDOVN)QÆJ OBRAZs)E; (NNAC)QÆONALXNIJ HARAKTERs)E; (NSCEN)QÆ^NA HOREOGRAFÆQs)E; (NFOLXKLORNIJ SINKRETIZMs