(NkULXTUROLOG)QÆQ(B: (NKULXTUROGENEZ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (Nn)QÆKOLOWA(B, (NnATALÆQ æWANÆWNA(B,s)E; (N~MIHOW(B, (NmIKOLA oLEKSANDROWI^s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NsK)QÆF(B,s)E, 2021)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DAÃ SISTEMNÆ(B, (NWSEBÆ^NÆ J DETALXNÆ ZNANNQ PRO GENEZIS KULXTURI(B, (NZAKONOMÆRNOSTÆ J TENDENCÆÇ ÇÇ ROZWITKU(B, (NWINIKNENNQ J STANOWLENNQ PROWÆDNIH CENTRÆW KULXTUROGENEZU ZA ^ASÆW PERWÆSNOSTÆ J PER[IH ARHAÇ^NIH CIWÆLÆZACÆJ(B. (NpORU[U@TXSQ PROBLEMI PERÆODIZACÆÇ ÆSTORÆÇ TA KULXTURI(B, (NSUTNOSTÆ J WIZNA^ENNQ MOVLIWIH PRI^IN ZMÆNI OSNOWNIH SWÆTOGLQDNIH PARADIGM PÆD ^AS ÆSNUWANNQ RANNÆH FORM KULXTURI(B, (NW ZAGALXNOMU KONCEPTUALXNOMU KONTEKSTÆ ROZGLQDA@TXSQ PROBLEMI RASO(B- (NJ ETNOGENEZU(B. (NdO KOVNOÇ Z WELIKIH TEM SKLADENO ZAPITANNQ DLQ SAMOKONTROL@ ZNANX(B. (NoSNOWNIJ TEKST POSÆBNIKA DOPOWN@@TX DODATKI (B(Æ(NL@STRATIWNIJ MATERÆAL(B, (NMÆFOLOGÆ^NÆ TEKSTI TO]O(B). ã (NPREDMETNIJ POKAV^IK(B, (NPODASTXSQ SPISOK REKOMENDOWANOÇ LÆTERATURI(B. (NpRIZNA^ENIJ DLQ STUDENTÆW RÆZNIH SPECÆALXNOSTEJ WI]IH ZAKLADÆW OSWÆTI J TEHNÆKUMÆW(B, (NQKÆ WIW^A@TX DISCIPLÆNU (S0(NkULXTUROLOGÆQ(S1(B, (NWIKLADA^ÆW(B, (NU^ITELÆW SEREDNÆH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW USÆH TIPÆW(B, (NSTAR[OKLASNIKÆW TA WSÆH(B, (NKOGO CÆKAWLQTX PROBLEMI SPECIFÆKI J ROZWITKU PERWÆSNOÇ KULXTURI(B, ÇÇ (NROLÆ TA ZNA^ENNQ W ROZGORTANNÆ SOCÆOKULXTURNOGO PROCESU W CÆLOMU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpOHODVENNQ L@DINIs -- (NeTNOGENEZs; (NkULXTUROLOG)QÆQs)E; (NAWSTRALOP)QÆTEKs)E; (NARHANTROPs; (NPALEOANTROPs; (NB)QÆOLOGÆ^NIJ ROZWITOKs)E; (NPALEOL)QÆTs)E; (NRASOGENEZs; (NM)QÆFs)E; (NOBRQDs; (NR)QÆTUALs)E; (NETNOGENETI^N)QÆ SHEMIs)E