(Na ]O(B, (NQK(B?.. (NsERJOZN)QÆ WÆDPOWÆDÆ NA ABSURDNÆ ZAPITANNQ (B=s)E What if?.. Serious Scientifis Answers to Absurd Hypothetical Questions - (NmANRO(B, (NrENDELL(B,s; (NdASKAL(B, )Qã(NLENA(B,s)E ((NhARK)QÆW (B:s)E Vivat, 2018)
(NaWTOR DOSL)QÆDVUÃ GÆPOTETI^NÆ GOLOWOLOMKI(B, (NWÆD FÆLOSOFSXKIH DO NAUKOWIH(B, (NU QKIH PEREDBA^AÃTXSQ CÆLKOWITE ZNIKNENNQ L@DSTWA ^I HO^A B PO(B-(NSPRAWVNXOMU WELIKIJ WIBUH(B, Æ (NDAÃ SERJOZNÆ WÆDPOWÆDÆ NA NAJNEJMOWÆRNÆ[Æ ZAPITANNQ(B, (NQKÆ(B, (NMOVLIWO(B, (NNÆKOLI NE SPADALI WAM NA DUMKU(B. (NcQ KNIVKA (B- (NRÆDKÆSNA KOMBÆNACÆQ NAW^ANNQ Æ ROZWAGI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NnAUKAs; (NENCIKLOPED)QÆÇs)E; (NG)QÆPOTETI^NÆ GOLOWOLOMKIs)E; (NLAZERNA UKAZKAs; (NFENs; (NREAKTIWNIJ RANECXs; (NP)QÆDWODNIJ ^OWENs)E; (NBLISKAWKAs; (NDOW)QÆDKOWÆ WIDANNQs)E