(NuKRA)QÇNSXKA MOWA (B:s)E (NZB)QÆRNIK TEKSTÆW DLQ PEREKAZÆW Z TWOR^IMI ZAWDANNQMI (B/s)E - (NsKURAT)QÆWSXKIJ(B, (Nl(B. (Nw(B.s)E; (N{ELEHOWA(B, (Ng(B. (Nt(B.s; (NpARFXONOW(B, (Nm(B. (Ng(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NfORUM(B,s, 2001)
(NUKRA)QÇNSXKA MOWAs)E
(NKOZACXKA SLAWAs
(NSPOKONW)QÆ^NÆ DUHOWNÆ CÆNNOSTÆs)E
(NNA [LQHU VITT)QÃTWOR^OSTÆ OSOBISTOSTÆs)E
(NS)QÆM(B'(NQs)E
(NWIB)QÆR PROFESÆÇs)E
(NDIWOSTW)QÆT PRIRODIs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NpEREKAZIs