(NqK DOSQGATI ZM)QÆN (B:s)E (NPOS)QÆBNIK DLQ BATXKÆW Æ PEDAGOGÆW Z OBSTO@WANNQ TA ZAHISTU PRAW DÆTEJ Z OSOBLIWIMI OSWÆTNÆMI PROBLEMAMI TA GROMADSXKOÇ DÆQLXNOSTÆ (B/s)E - (NsOF)QÆJ(B, (NnATALÆQ(B,s)E; (NkAWUN(B, (N`(B.,s; (NwSEUKRA)QÇNSXKIJ FOND (B"(NkROK ZA KROKOM(B"s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nfo(B-(Np pARA[IN )Qæ(B. (Ns(B.,s)E, 2010)
(NpOS)QÆBNIK MÆSTITX OPIS OSNOWNIH PRAKTIK WÆDSTO@WANNQ TA ZAHISTU PRAWA DÆTEJ NA OSWÆTU TA ROZWITOK U RODINNOMU SEREDOWI]Æ U KONTEKSTÆ ZABEZPE^ENNQ CXOGO PRAWA DLQ DÆTEJ Z OSOBLIWIMI OSWÆTNÆMI POTREBAMI TA ÇHNÆH BATXKÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E -- (NpRAWA D)QÆTEJs)E; )QÆ(NNKL@ZÆQs)E; (NBATXKIs; (NPRAWA D)QÆTEJ Z OSWÆTNÆMI POTREBAMIs)E