(NoRGAN)QÆZACÆJNO(B-(NMETODI^NÆ ZASADI DÆQLXNOSTÆ ÆNKL@ZIWNO(B-(NRESURSNIH CENTRÆW (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NpORO[ENKO(B, (Nm(B. (Na(B.,s; (NkOLUPA)QÃWA(B, (Na(B. (Na(B.,s)E; (NqRO[UK(B, (Nm(B. (Nw(B.,s; (NtARAN^ENKO(B, (No(B. (Nm(B.,s; (NpROHORENKO(B, (Nl(B. )Qæ.,s)E; (NgUDIM(B, )Qæ. (Nm(B.,s)E; (NfEDORENKO(B, (No(B. (Nf(B.,s; (NdAN)QÆLAWÆ^@TE(B, (Ne(B. (Na(B.,s)E; (Nr)QÆBCUN(B, (N`(B. (Nw(B.,s)E; (NmELXNIK(B, (Na(B. (N`(B.,s; (NwOROBEJ(B, (No(B. (Nw(B.,s; (NqROWA(B, (Ng(B. (No(B.,s; et al. ((NkI)QÇW (B:s)E (Nobnowa kompan)Qæ(B,s)E, 2018)
(NrOZKRITO ORGAN)QÆZACÆJNÆ ZASADI UTWORENNQ TA FUNKCÆONUWANNQ ÆNKL@ZIWNO(B-(NRESURSNIH CENTRÆW (B(æ(Nrc(B).s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNÆ CENTRIs)E -- (Nd)QÆTI Z OSOBLIWIMI OSWÆTNÆMI POTREBAMIs)E -- (NnAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIKs)E; )QÆ(NNKL@ZIWNE NAW^ANNQs)E; (NORGAN)QÆZACÆJNIJ ASPEKT ærcs)E; (NKADROWE ZABEZPE^ENNQ )Qærcs)E; (NDOKUMENTAC)QÆQ ærcs)E; (NKOMPLEKSNA OC)QÆNKA ROZWITKU DÆTEJs)E; (ND)QÆTI Z OSOBLIWIMI OSWÆTNÆMI POTREBAMIs)E; (NPARTNERSTWO W )QÆNKL@ZIWNOMU NAW^ANNÆs)E