(NmENEDVMENT WOLONTERSXKIH PROGRAM (B:s (NPOS)QÆBNIK DLQ PÆDGOTOWKI MENEDVERÆW WOLONTERSXKIH PROGRAM (B/s)E - (NvURAWELX(B, (Nt(B. (Nw(B.,s; (NlQH (B, (Nt(B. (Nl(B.,s; (NkOLOS@K(B, (Nw(B. (N`(B.,s; (NpUHA (B, (Nk(B. (Nw(B.,s; (NqNKOWECX(B, (Nw(B. (Nw(B.,s; (NlQH(B, (Nt(B. (Nl(B.,s; (NsILA(B, (Nt(B. )Qæ.,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ bORISA gRÆN^ENKAs)E; )Qæ(NNSTITUT L@DINIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nfop bURQ o(B. (Nd(B.,s, 2020)
(NpOS)QÆBNIK ROZROBLENO W MEVAH PROÃKTU (B"(NpÆDGOTOWKA MENEDVERÆW WOLONTERSXKIH PROGRAM ZADLQ SISTEMNOGO PROFESÆJNOGO PÆDHODU U ROBOTÆ Z WOLONTERAMI NA SHODÆ uKRAÇNI(B", (N]O REALÆZUÃTXSQ go (B"(NwSEUKRAÇNSXKIJ GROMADSXKIJ CENTR (B"(NwOLONTER(B" (NU MEVAH pROGRAMI oon ÆZ WÆDNOWLENNQ TA ROZBUDOWI MIRU ZA FÆNANSOWOÇ PÆDTRIMKI URQDÆW dANÆÇ(B, (N{WEJCARÆÇ TA {WECÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NwOLONTERSXKIJ RUHs; (NWOLONTERSTWOs; (NMODEL@WANNQ WOLONTERSXKO)QÇ PROGRAMIs)E; (NWOLONTERSXKA )QÆNÆCÆATIWAs)E; (NGROMADAs; (NSTEJKHOLDERIs; (NFANDRAJZINGs; (NKOORDINATOR WOLONTERSXKO)QÇ PROGRAMIs)E; (NPLANUWANNQ ZALU^ENNQ WOLONTER)QÆWs)E; (NW)QÆDBÆR WOLONTERÆWs)E; (NP)QÆDGOTOWKA WOLONTERÆWs)E; (NSUPROW)QÆD ROBOTI WOLONTERÆWs)E; (NMOTIWAC)QÆQ WOLONTERÆWs)E