(Nl)QÆTERATUROZNAW^IJ SLOWNIK(B-(NDOWÆDNIK (B:s)E (NDOW)QÆDKOWE WIDANNQ (B/s)E - (NaSTAF(B')QÃ(NW(B, (No(B.s)E; (NbI^KO (B, (Nz(B.s; (NgROM(B'(NQK(B, (Nr(B. (Nt(B.s (ND(B-(NR F)QÆLOL(B. (NNAUK(B, (NPROF(B.,s)E; (NkOWAL)QÆW(B, (N`(B. æ.s)E (ND(B-(NR F)QÆLOL(B. (NNAUK(B, (NPROF(B.,s)E; (NtEREMKO(B, (Nw(B. )Qæ.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKADEM)QÆQ(B,s)E, 1997)
(NwIDANNQ MA)QÃ DOWÆDKOWO(B-(NENCIKLOPEDI^NIJ HARAKTER(B. (Nu NXOMU ROZKRIWAÃTXSQ ZMÆST OSNOWNIH FÆLOSOFSXKO(B- (NESTETI^NIH KATEGORÆJ(B, (NLÆTERATUROZNAW^IH(B, (NLÆNGWÆSTI^NIH(B, (NPSIHOLOGÆ^NIH PONQTX(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E; (NSLOWNIKs; (NDOW)QÆDNIKs)E; (NL)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E; (NWIZNA^ENNQ SL)QÆWs)E