(NdEMOGRAF)QÆ^NA STATISTIKA Z OSNOWAMI DEMOGRAFÆÇ (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NsTECENKO(B, (NsOF)QÆQ gRIGORÆWNA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwI]A [KOLA(B,s, 2005)
(Nu P)QÆDRU^NIKU WÆDOBRAVENO SU^ASNIJ RÆWENX SWÆTOWOÇ DEMOGRAFÆ^NOÇ NAUKI Æ DEMOGRAFÆ^NOÇ SITUACÆÇ(B. (NrOZGLQNUTO TEORÆ@ DEMOGRAFÆ^NOÇ REWOL@CÆÇ(B, ÇÇ (NOSOBLIWOSTÆ(B. (NwIKLADENO OSNOWNÆ METODI WIW^ENNQ DEMOGRAFÆ^NOGO Æ SOCÆALXNO(B-(NEKONOMÆ^NOGO SKLADU NASELENNQ(B, (NMETODI STATISTI^NOGO SPOSTEREVENNQ RUHU Æ STANU NASELENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NdEMOGRAF)QÆQs)E; (NWINIKNENNQ DEMOGRAF)QÆÇs)E; (NZAKONI NASELENNQs; (NSKLAD NASELENNQs; (NSTAR)QÆNNQ NASELENNQs)E; (NS)QÆM(B'(NQs)E; (NBEZROB)QÆTTQs)E; (NEKONOM)QÆ^NE GRUPUWANNQ NASELENNQs)E; (NNAC)QÆONALXNIJ SKLADs)E; (NDEMOGRAF)QÆ^NÆ PROCESIs)E; (NDEMOGRAF)QÆ^NÆ TABLICÆs)E; (NSMERTN)QÆSTXs)E; (N[L@BN)QÆSTXs)E; (NROZLU^ENNQs; (NNARODVUWAN)QÆSTXs)E; (NPEREPIS NASELENNQs