(Nl@DINA )QÆ SWÆT (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK DLQ (B11 (NKLASU ZAGALXNOOSWÆTNÆH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B/s)E - (NkREMENX(B, (Nw(B. (Ng(B.s; (NpRIQTELX^UK(B, (Na(B. (No(B.s; (NgUBERSXKIJ(B, (Nl(B. (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NzNANNQ(B,s, 2007)
(Nu P)QÆDRU^NIKU NA OSNOWÆ ANALÆZU [IROKOGO KOLA PRACX NAJWIDATNÆ[IH MISLITELÆW MINULOGO Æ SU^ASNOSTÆ(B, Æ(NSTORI^NIH DOKUMENTÆW(B, (NSOCÆALXNOÇ PRAKTIKI DOSTUPNO ROZKRIWA@TXSQ WZAÃMOWÆDNOSINI MÆV L@DINO@ Æ SWÆTOM(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆOLOGÆQs)E -- (NsUSP)QÆLXSTWOs)E -- (NsOC)QÆALXNA FÆLOSOFÆQs)E; (NSOC)QÆUMs)E; (NDUHOWN)QÆSTX L@DINIs)E; (NSW)QÆDOMÆSTXs)E; (NP)QÆZNANNQs)E; (NPRIRODAs; )QÆ(NSNUWANNQs)E; (NKULXTURAs; (NSW)QÆTOGLQDs)E; (NSUSP)QÆLXNE VITTQs)E; (NPOL)QÆTI^NÆ ZASADIs)E; (NSAMOUSW)QÆDOMLENNQs)E; (NL@DSXKE VITTQs