(NkURS (Bi(NSTOR(Bi)QÇ (NTEORETI^NOÇ SOC(Bi(NOLOG(BiÇ :s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NrU^KA(B, (NaNATOL)QÆJ oLEKSANDROWI^(B,s)E; (NtAN^ER(B, (Nw(B. (Nw(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1995)
(Nu NAW^ALXNOMU POS)QÆBNIKU WIKLADAÃTXSQ GENEZIS OSNOWNIH SOCÆOLOGÆ^NIH KONCEPCÆJ TA TEORÆJ(B. (NrOZGLQDA@TXSQ GOLOWNÆ ÆDEÇ FUNDATORÆW SOCÆOLOGÆ^NOÇ NAUKI(B, (NHARAKTERIZUÃTXSQ ZNA^ENNQ CIH ÆDEJ TA ÇHNÆJ WPLIW NA PODALX[IJ ROZWITOK SOCÆOLOGÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ SOCÆOLOGÆÇs)E; (NSOC(Bi(NOLOG(Bi(NQs; (NTEORETI^NA SOC)QÆOLOGÆQs)E; (NSOC)QÆOLOGÆ^NA DUMKAs)E; (NSOC)QÆOLOGÆ^NÆ KONCEPCÆÇs)E