(NeKONOM)QÆKA (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NsAMUELXSON(B, (NpOLX(B,s; (NlI]I[IN(B, (No(B.,s ((NlXW)QÆW (B:s)E (NsW)QÆT(B,s)E, 1993)
(NrOZGLQDA@TXSQ M)QÆKRO(B- (NTA MAKROEKONOMÆ^NÆ PROBLEMI RINKOWOÇ EKONOMÆKI(B, (NOSNOWNÆ FAKTORI WIROBNICTWA(B, (NZAKONI EKONOMÆKI(B, (NROZPODÆL PRACÆ TA GRO[OWÆ WÆDNOSINI(B. (NoSOBLIWA UWAGA PRIDÆLQÃTXSQ NACÆONALXNOMU DOHODU(B, (NTEORÆÇ POPITU TA PROPOZICÆÇ(B, (NKONKURENCÆÇ(B, (NWPLIW MONOPOLÆÇ NA WITRATI WIROBNICTWA TA ÆN(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW PÆDRQDKOWÆJ PRIM(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NeKONOM)QÆKAs)E; (NNAC)QÆONALXNIJ DOHODs)E; (NKAP)QÆTALÆSTI^NE PÆDPRIÃMNICTWOs)E; (NF)QÆSKALXNA POLÆTIKAs)E; (NZAJNQT)QÆSTXs)E; (NKONKURENC)QÆQs)E; (NBANK)QÆWSXKA SISTEMAs)E; (NKAP)QÆTALs)E; (NM)QÆSCEWÆ FÆNANSIs)E