(NmAR[AL w)QÆNGRANOWSXKIJ (B:s)E (NKNIGA PRO POETA (B((NSPOGADI(B, (NESE)QÇ(B, (NLISTI(B, Æ(NNTERW(B'(N@(B) /s)E - (NwOLXWA^(B, (NpAWLO(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NqROSLAW)QÆW wAL(B,s)E, 2011)
(Nw)QÆNGRANOWSXKIJ ÆSNUWAW UW ODNINÆ(B. æ (NW VITTÆ(B, Æ (NW LÆTERATURÆ(B. (NmI TÆLXKI PO^INAÃMO OSQGATI CEJ FENOMEN(B. (NfENOMEN ODNOGO Z NAJBÆLX[IH UKRAÇNSXKIH POETÆW DRUGOÇ POLOWINI hh STOLÆTTQ(B. (NcQ KNIVKA (B- (NSPROBA NABLIVENNQ DO FENOMENU wÆNGRANOWSXKOGO(B, (NKROK DO ZROZUMÆNNQ JOGO(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nw)QÆNGRANOWSXKIJ m(B. (Ns(B.s)E; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWO(B, (NUKRAÇNSXKEs)E -- 20 (NST(B.s; (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NsPOGADIs -- (NeSE)QÇs)E -- (NlISTIs; (NZB)QÆRNIKs)E