(NuKRA)QÇNSXKA MOWA (B:s)E (NENCIKLOPED)QÆQ (B/s)E - (NrUSAN)QÆWSXKIJ(B, (Nw(B. (Nm(B.,s)E; (NtARANENKO(B, (No(B. (No(B.,s; (NzQBL@K(B, (Nm(B. (Np(B.,s; (NkARP)QÆLOWSXKA(B, ã. (Na(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NuKRA)QÇNSXKA ENCIKLOPEDÆQ ÆMENÆ m(B. (Np(B. (NbAVANA(B,s)E, 2004)
(Nw ENCIKLOPED)QÆÇ NA OSNOWÆ DOSQGNENX SU^ASNOGO MOWOZNAWSTWA PODANO WÆDOMOSTÆ PRO UKRAÇNSXKU MOWU TA UKRAÇNSXKE MOWOZNAWSTWO(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NABETKAs; (NABREW)QÆATURAs)E; (NAPOSTROFs; (NWELIKA L)QÆTERAs)E; (NGLOSOGRAF)QÆQs)E; (ND)QÆALEKTÆZMs)E; (NETIMOLOG)QÆQs)E; (NLEKSIKAs; (NSLOWOTWORENNQs; (NTRANSKIPC)QÆQs)E