(NoRFOGRAF)QÆ^NIJ SLOWNIK UKRAÇNSXKOÇ MOWI (B:s)E (NBLIZXKO (B120 000 (NSL)QÆW (B/s)E - (NgOLOWA]UK(B, (Ns(B. )Qæ.,s)E; (NpE]AK(B, (Nm(B. (Nm(B.,s; (NrUSAN)QÆWSXKIJ(B, (Nw(B. (Nm(B.,s)E; (NtARANENKO(B, (No(B. (No(B.,s; (NaKADEM)QÆQ NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT MOWOZNAWSTWA ÆMENÆ o(B. (No(B. (NpOTEBNÆs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NdOW)QÆRA(B,s)E, 1994)
(NnOWE WIDANNQ AKADEM)QÆ^NOGO ORFOGRAFÆ^NOGO SLOWNIKA WÆDOBRAVAÃ LEKSIKU UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURNOÇ MOWI PO^ATKU hhæ STOLÆTTQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NoRFOGRAF)QÆ^NÆ SLOWNIKIs)E; (NUKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NSLOWNIKIs; (NORFOGRAF)QÆQs)E; (NLEKSIKAs; (NL)QÆTERATURNA MOWAs)E; (NSLOWAs; (NPRAWILA NAPISANNQs; (NUKRA)QÇNSXKIJ PRAWOPISs)E; (NNAGOLOSs; (NGRAMATI^NA HARAKTERISTIKAs