(NkONSTITUC)QÆQ(B, (NMANÆFESTI TA LÆTERATURNA SPAD]INA (B:s)E (NWIBRAN)QÆ TWORI (B/s)E - (NoRLIK(B, (NpILIPs (NGETXMAN uKRA)QÇNI(B,s)E 1672 - 1742; (NtROFIMUK(B, (NmIROSLAW(B,s; (N{EW^UK(B, (NwALER)QÆJ(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nmaup(B,s, 2006)
(NkNIGA )QÃ PER[O@ SPROBO@ ZÆBRATI PUBLÆCISTI^NÆ(B, (NPOLÆTI^NÆ TA HUDOVNÆ TWORI ODNOGO ÆZ NAJWIZNA^NÆ[IH UKRAÇNSXKIH SUSPÆLXNIH DÆQ^ÆW(B, (NBLISKU^OGO POETA Æ TWORCQ (B''(NpODOROVNXOGO DÆQRÆQ(B'' (NpILIPA oRLIKA(B, (N^IQ DÆQLXNÆSTX DO WSTANOWLENNQ NEZALEVNOSTÆ uKRAÇNI PÆDDAWALASQ OGUDÆ TA ZAMOW^UWANN@(B. (Nu WIDANNÆ WMÆ]ENO W ORIGÆNALÆ TA W PEREKLADÆ SU^ASNO@ UKRAÇNSXKO@ MOWO@ DWÆ PANEGÆRI^NÆ POEMI (B''(NaLCÆD ROSÆJSXKIJ(B'' (NTA (B''(NgÆPPOMEN SARMATSXKIJ(B'', (NA TAKOV ZNAMENITU kONSTITUCÆ@ (B1710 (NROKU(B,'(NDOBÆRKU POLÆTI^NIH DOKUMENTÆW(B: (NMANÆFESTI(B, (NDOGOWORI(B, (NLISTI TA (B''(NdÆQRÆJ PODOROVNÆJ(B'', (N]O Z(B'(NQWLQ@TX TWORI WELIKOGO GETXMANA(B-(NWIGNANCQs)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: 699-701s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NoRLIK p(B.s; )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (NgETXMANIs -- (NkONSTITUC)QÆÇs)E