<50=(NpQTXDESQT(B> (NIGR NA SLOVENIE I WY^ITANIE (B/s - (NlARINA(B, (NtATXQNA iWANOWNA(B,s; (N~UPINA(B, (Nt(B. (Nw(B.,s; (NdU[IN(B, (Nm(B. (Nw(B.,s ((NqROSLAWLX (B:s (NaKADEMIQ k(B,s, 1999)
(N|TA KNIGA DLQ DO[KOLXNIKOW I MLAD[IH [KOLXNIKOW(B, (NEE MOVNO ISPOLXZOWATX NA UROKAH(B, (NWO WNEKLASSENOJ RABOTE(B, (NUDOBNO WZQTX W DOROGU(B, (N^TOBY ZANQTX MALY[A(B, (NPOKA WY DOBIRAETESX ZA GOROD(B, (NGNA DA^Us
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmATEMATIKAs -- (NmATEMATI^N)QÆ ÆGRIs)E; (NMATEMATIKAs; )QÆ(NGRIs)E; (NDODAWANNQs; (NW)QÆDNÆMANNQs)E