(NdITQ^A BEZDOGLQDN)QÆSTX TA BEZPRITULXNÆSTX (B: Æ(NSTORÆQ(B, (NPROBLEMI(B, (NPO[UKI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NoRVEHOWSXKA(B, (Nw(B. (Nm(B.,s; (NwINOGRADOWA(B-(NbONDARENKO (B, (Nw(B. )Qã.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NNSTITUT PROBLEM WIHOWANNQ apn uKRAÇNI(B,s)E, 2004)
(Nu NAW^ALXNOMU POS)QÆBNIKU PREDSTAWLENA ÆNFORMACÆQ PRO DITQ^U BEZDOGLQDNÆSTX Æ BEZPRITULXNÆSTX W uKRAÇNÆ W ÇÇ ROZWITKU Æ PO[UKAH WÆD PO^ATKU hh STOLÆTTQ DO SXOGODENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆALXNA ROBOTAs)E -- (NsOC)QÆALXNA DOPOMOGAs)E -- (NbEZPRITULXN)QÆs)E; (NBEZDOGLQDN)QÆSTXs)E; (NBEZPRITULXN)QÆSTXs)E; (NWAVKOWIHOWUWAN)QÆs)E; (ND)QÆTI(B-(NSIROTIs)E; (NPRAWOPORU[ENNQs; )QÆ(NSTORÆQ DITQ^OÇ BEZPRITULXNOSTÆs)E; (NPOSTANOWI URQDUs; (NSU^ASNIJ STANs