(NoSW)QÆTA DOROSLIH NA uKRAÇNÆ (B: (NETAPI STANOWLENNQ(B, (NREFORMUWANNQ(B, (NONOWLENNQ (B((NNARISI(B). æ(NSTORIKO (B- (NPEDAGOGÆ^NIJ ASPEKT (B:s)E (NDLQ STUD(B. (NWI](B. (NNAW^(B. (NZAKL(B., (NWIKL(B., (NMETODIST)QÆW(B, (NASPÆRANTÆW(B, (NNAUKOWCÆW(B. /s)E - (NmART)QÆROSQN(B, (No(B. æ.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nm)QÆLENÆUM(B,s)E, 2008)
(Nu KNIZ)QÆ WISWÆTL@ÃTXSQ OSWÆTA DOROSLIH NA uKRAÇNÆ(B, (NETAPI ÇÇ STANOWLENNQ TA REFORMUWANNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaNDRAGOG)QÆKAs)E; (NoSW)QÆTAs)E; (NOSW)QÆTA DOROSLIHs)E; (NANDRAGOG)QÆKAs)E; (NNEPERERWNA OSW)QÆTAs)E; (NNAW^ANNQ DOROSLIH(B.s