(NaNTI^NA L)QÆTERATURA (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (Np)QÆDLÆSNA(B, (NgALINA nATANÆWNA(B,s)E; (NlEONOW(B, (Nl(B. (Na(B.,s; (NbAKANOW(B, (Na(B. (Ng(B.,s; (NgAWRIL@K(B, (Na(B. (Nm(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NwI]A [KOLA(B,s, 1992)
(NdO NAW^ALXNOGO POS)QÆBNIKA WKL@^ENO STATTÆ(B, (NQKÆ OHOPL@@TX RÆZNÆ SFERI KULXTURNOGO VITTQ sTARODAWNXOÇ gRECÆÇ TA sTARODAWNXOGO rIMU(B. (NkNIGU POBUDOWANO ZA PRINCIPOM ENCIKLOPEDI^NOGO SLOWNIKA(B-(NDOWÆDNIKA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaNTI^NA L)QÆTERATURAs)E -- (NkRITIKA TA ANAL)QÆZs)E; (NANTI^NA M)QÆFOLOGÆQs)E; (NANTI^NA RITORIKAs