(NmIHAJLO kOC@BINSXKIJ(B. (NvITTQ )QÆ TWOR^ÆSTX U PORTRETAH(B, Æ(NL@STRACÆQH(B, (NDOKUMENTAH (B:s)E [(NALXBOM(B] /s - (NpOTUPEJKO(B, (Nm(B. (Nm(B.,s; (NpROKOPENKO(B, (Nl(B. )Qã.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NrADQNSXKA [KOLA(B,s, 1970)
(NwM)QÆ]ENÆ W ALXBOMÆ DOKUMENTI(B, (NFOTOGRAFÆÇ TA ÆL@STRACÆÇ(B, (NWISLOWL@WANNQ SU^ASNIKÆW(B, (NPISXMENNIKÆW(B, (NLÆTERATUROZNAWCÆW WISWÆTL@@TX VITTÃWIJ Æ TWOR^IJ [LQH WIDATNOGO UKRAÇNSXKOGO PISXMENNIKA m(B. (NkOC@BINSXKOGO(B. (NnA S(B.118-122 (NPREDSTAWLENO MATERÆALI PRO PEREBUWANNQ PISXMENNIKA W vITOMIRÆ (B((NZ LISTOPADA(B1897(NR(B. (NDO BEREZNQ(B1898).s)E
(NhRONOL(B. (NPOKAV^(B.: (NS(B. 312-317. - (Nl(B-(NRA(B: (NS(B. 318-319s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkOC@BINSXKIJ m(B. (Nm(B.s; (NpISXMENNIKI(B, (NUKRA)QÇNSXKÆs)E -- (NkRITIKAs