(NvITT)QÃPIS oSIPA `RÆQ gORDINSXKOGO(B-(NfEDXKOWI^A (B/s)E - (NmAKOWEJ(B, (NoSIP(B,s; (NmELXNI^UK(B, (NbOGDAN(B,s; (NkOWALECX(B, (Nl)QÆDÆQ(B,s)E; (NdOBRVANSXKIJ(B, (NoLEKSANDR(B,s; (NlUK(B'(NQN@K(B, (NkORN)QÆJ(B,s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NzOLOT)QÆ LITAWRI(B,s)E, 2005)
(Nz KNIGI oSIPA mAKOWEQ POSTAW NA POWEN ZR)QÆST WELI^NIJ Æ TRAGÆ^NIJ OBRAZ `RÆQ fEDXKOWI^A(B. (NdOSLÆDVENNQ MÆSTITX SPOGADI SU^ASNIKÆW(B, (NLISTI(B, (NANALÆZ TWORÆW PISXMENNIKA(B.s)E
(NpRIM(B.: (NS(B. 386 - 430. - (NpREDM(B. (NPOKAV^(B.: (NS(B. 430s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NfEDXKOWI^ `(B.s; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NpERSONAL)QÆÇs)E -- 19 (NST(B.s; (NUKRA)QÇNSXKÆ PISXMENNIKIs)E; (NL)QÆTERATURNÆ DOSLÆDVENNQs)E; (NB)QÆOGRAFÆÇ PISXMENNIKÆWs)E; (NL)QÆTERATURNA KRITIKAs)E; (NEP)QÆSTOLQRNA SPAD]INAs)E; (NSPOGADIs