(NsLOWNIK SINON)QÆMÆW UKRAÇNSXKOÇ MOWI (B/s)E - (NpOL@GA(B, (NlEWKO mIHAJLOWI^(B,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT UKRAÇNOZNAWSTWA ÆMENÆ æWANA kRIP(B'(NQKEWI^As)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NdOW)QÆRA(B,s)E, 2001)
(Nu SLOWNIKU DO NAJUVIWAN)QÆ[IH SLÆW PÆDÆBRANÆ SINONÆMÆ^NÆ WÆDPOWÆDNIKI(B, (NQKÆ SUPROWODVU@TXSQ KOROTKIMI TLUMA^ENNQMI(B, (NSTILÆSTI^NIMI REMARKAMI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NlEKSIKOLOG)QÆQs)E -- (NsINON)QÆMIs)E