(NsLOWNIK (B- (NDOW)QÆDNIK Z PRAWOPISU TA SLOWOWVIWANNQ (B/s)E - (NgOLOWA]UK(B, (Ns(B. )Qæ.,s)E; (NrUSAN)QÆWSXKIJ(B, (Nw(B. (Nm(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1989)
(NwM)QÆ]ENO PONAD (B40 (NTIS(B. (NSLÆW Æ SLOWOSPOLU^ENX SU^ASNOÇ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURNOÇ MOWI(B, (NWÆDMÆN@WANNQ(B, (NPRAWOPIS Æ WVIWANNQ QKIH WIKLIKA@TX PEWNÆ TRUDNO]Æ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NpRAWOPISs -- (NsLOWOWVIWANNQs