)Qæ(NSTORÆQ SWÆTOWOÇ KULXTURI(B. (NkULXTURNÆ REGÆONI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NlEW^UK(B, (Nl(B. (Nt(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 1997)
(NoR)QÆÃNTU@^ISX NA PRIJNQTU `nesko TIPOLOGÆ@ KULXTURNIH REGÆONÆW(B, (NAWTORI POSÆBNIKA ROZKRIWA@TX SPECIFÆKU KULXTUROTWOR^IH PROCESÆW W ARABO(B-(NMUSULXMANSXKOMU SWÆTÆ(B, (NKRAÇNAH dALEKOGO sHORDU(B, (NaFRIKI(B, (NlATINSXKOÇ aMERIKI TA ÆN[IH(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsW)QÆTOWA KULXTURAs)E -- )Qæ(NSTORÆQ KULXTURIs)E; (NARABO(B-(NMUSULXMANSXKE MISTECTWOs; (NkORANs; (NkITAJs; (NqPON)QÆQs)E; )Qæ(NNDÆQs)E; (NaFRIKAs; (NaMERIKAs; (NkANADAs