(NpODATKOWE PRAWO uKRA)QÇNI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK ZA WIMOGAMI KREDITNO(B-(NMODULXNOÇ SISTNMI ORGANÆZACÆÇ NAW^ALXNOGO PROCESU (B/s)E - (NwORONOWA(B, (Nl(B. (Nk(B.s; (NkU^ERQWENKO(B, (Nm(B. (Np(B.s; (NpRI[WA(B, (Ni(B. (N`(B.s; (NtARANGUL(B, (Nl(B. (Nl(B.s; (NwORONOWA(B, (Nl(B. (Nk(B.,s; (NkU^ERQWENKO(B, (Nm(B. (Np(B.,s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E; (NnAUKOWO(B-(NDOSL)QÆDNIJ ÆNSTITUT FÆNANSOWOGO PRAWAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpRAWOWA )QãDNÆSTX(B,s)E, 2009)
(Nu NAW^ALXNOMU POS)QÆBNIKU ZDÆJSNENO SISTEMNIJ ANALÆZ OSNOWNIH PONQTX TA KATEGORÆJ(B, (NQKÆ ZASTOSOWU@TXSQ PRI REGUL@WANNÆ OPODATKUWANNQ(B.(NnA PÆDSTAWÆ ^INNOGO ZAKONODAWSTWA WISWÆTLENÆ NAJAKTUALXNÆ[Æ PITANNQ DÆQLXNOSTÆ DERVAWI TA ORGANÆW MÆSCEWOGO SAMOWRQDUWANNQ W GALUZÆ PRAWOWOGO REGUL@WANNQ SISTEMI OPODATKUWANNQ W uKRAÇNÆ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ROZD(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOZNAWSTWOs -- (NpODATKOWE PRAWOs; )QÆ(NNSTITUT PODATKOWOGO PRAWAs)E; (NPODATKOW)QÆ PRAWOWÆDNOSINIs)E; (NPODATKOWO(B-(NPRAWOW)QÆ NORMIs)E; (NSISTEMA OPODATKUWANNQs; (NPRAWOWIJ MEHAN)QÆZM PODATKUs)E; (NPODATKOWIJ OBOW(B'(NQZOKs; (NSISTEMA PODATKOWIH ORGAN)QÆWs)E; (NPODATKOWIJ KONTROLXs; (NPODATKOWE PRAWOPORU[ENNQs; (NPODW)QÆJNE OPODATKUWANNQs)E; (NPODATOK NA DODANU WART)QÆSTXs)E; (NAKCIZNIJ ZB)QÆRs)E; (NMAJNOW)QÆ PODATKIs)E; (NPODATOK NA PROMISELs; (NPRAWOWE REGUL@WANNQ MITAs; (NPODATKOW)QÆ REVIMIs)E; (NZAGALXNODERVAWN)QÆ ZBORIs)E; (NM)QÆSCEWA PODATKOWA SISTEMAs)E