(NwSESW)QÆTNQ ÆSTORÆQ(B. (NnOWÆTNQ ÆSTORÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ (B11 (NKL(B. (NZAGALXNOOSWÆT(B. (NNAW^(B. (NZAKL(B. /s)E - (Nw)QÆDNQNSXKIJ(B, (Ns(B.(Nw(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nd)QÆÃZ(B-(NPRODUKT(B,s)E, 2005)
(NaWTOR PODA)QÃ SISTEMATIZOWANIJ Æ STRUKTUROWANIJ WIKLAD MATERÆALU WÆD PO^ATKU dRUGOÇ SWÆTOWOÇ WÆJNI Æ DO SXOGODENNQ(B. (NpRODUMANA STRUKTURA NAW^ALXNOGO POSÆBNIKA DAÃ ZMOGU KORISTUWATISQ NIM QK U KOMPLEKTÆ Z s(BD, (NTAK Æ OKREMO(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NwSESW)QÆTNQ ÆSTORÆQs)E -- (NnOW)QÆTNQ ÆSTORÆQs)E -- 11 (NKLASs; (NdRUGA sW)QÆTOWA WÆJNAs)E; (Ns{a )QÆ kANADAs)E; (NkRA)QÇNI zAHÆDNOÇ ãWROPIs)E; (Nsrsr(B.s; (NW)QÆDNOWLENÆ TA NOWÆ NEZALEVNÆ DERVAWIs)E; (NKRA)QÇNI CENTRALXNOÇ TA sHÆDNOÇ ãWROPIs)E; (NKRA)QÇNI aZÆÇs)E; (NM)QÆVNARODNÆ WÆDNOSINIs)E; (NKULXTURA KRA)QÇN SWÆTUs)E