(NwSESW)QÆTNQ ÆSTORÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ STUD(B. (NWI](B. (NNAW^(B. (NZAKL(B. /s)E - (NgOLOWANOW(B, (NsERG)QÆJ oLEKSANDROWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NkARAWELA(B,s, 2009)
(NdANIJ POS)QÆBNIK QWLQÃ KURS LEKCÆJ Z DISCIPLÆNI (B"(NwSESWÆTNQ ÆSTORÆQ(B" (NDLQ STUDENTÆW NEÆSTORI^NIH FAKULXTETÆW(B. (NwÆN OHOPL@Ã ÆSTORI^NIJ ROZWITOK L@DSTWA WÆD ^ASÆW WINIKNENNQ L@DINI Æ L@DSXKOGO SUSPÆLXSTWA DO NA[OGO ^ASU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NwSESW)QÆTNQ ÆSTORÆQs)E; (NL@DINAs; (NL@DSXKE SUSP)QÆLXSTWOs)E; (NPERW)QÆSNE SUSPÆLXSTWOs)E; (NsTARODAWN)QÆ CIWÆLÆZACÆÇs)E; (NsTARODAWN)QÆJ sHÆDs)E; (NANTI^NA CIW)QÆLÆZACÆQs)E; (NsTARODAWNQ gREC)QÆQs)E; (NeL)QÆNÆSTI^NÆ DERVAWIs)E; (NdERVAWA aLEKSANDRA mAKEDONSXKOGOs; (NrIMSXKA DERVAWAs; (NkARFAGENs; (NrIMSXKA rESPUBL)QÆKAs)E; (NGROMADQNSXK)QÆ WÆJNIs)E; (NFEODALXNIJ LADs; (NHRESTOW)QÆ POHODIs)E; (NSTOL)QÆTNQ WÆJNAs)E; (NgUSITSXKIJ RUHs; (Nn)QÆDERLANDSXKA BURVUAZNA REWOL@CÆQs)E; (NaNGL)QÆJSXKA BURVUAZNA REWOL@CÆQs)E; (NwELIKA fRANCUZXKA REWOL@C)QÆQs)E; (NNAPOLEON)QÆWSXKÆ WÆJNIs)E; (NNOW)QÆTNÆJ PERÆODs)E; (NSW)QÆTOWA CIWÆLÆZACÆQs)E