(NkAZKOWA SP)QÆWDRUVNÆSTX (B/s)E - (NzOLOTARXOWA(B, (Na(B.,s (2018)
(Nu STATT)QÆ ROZPOWÆDAÃTXSQ PRO TE(B, (N]O WIKORISTANNQ KAZKI QK ZASOBU NAW^ANNQ TA WIHOWANNQ [KOLQRÆW (B- (NODNA Z NAJWAVLIWÆ[IH ÆDEJ w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGO(B. (NpREDSTAWLENO SCENARÆJ KAZKI(B, (NQKU NATHNENO TWORILI U^NÆ uKRAÇNSXKOGO KOLEVU w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGO(B, (NBO Z PRIT^AMI TA BAJKAMI w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGO BULI ZNAJOMÆ ]E Z DITINSTWA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B.s; )Qæ(NNSCENUWANNQs)E -- (Nl)QÆTERATURNO(B-(NSCENÆ^NA PREZENTACÆQs)E -- (NkAZKIs -- (NpO^ATKOWA [KOLAs; )QÆ(NNSCENUWANNQs)E; (NL)QÆTERATURNO(B-(NSCENÆ^NA PREZENTACÆQs)E; (NKAZKIs; (NSCENAR)QÆJ KAZKIs)E; (NUKRA)QÇNSXKIJ PEDAGOGs)E; (NPEDAGOG(B-(NGUMAN)QÆSTs)E; (NKAZKOWA )QÆSTORÆQs)E; (NL)QÆTERATURNA SPAD]INA w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGOs)E; (NMUZI^N)QÆ ÆNSTRUMENTIs)E; (NPO^ATKOWA [KOLAs