(NkRASA (B- (NCE RAD)QÆSTX NA[OGO VITTQ (B:s)E )QÆ(NNTEGROWANIJ UROK LÆTERATURNOGO ^ITANNQ(B, (NPRIRODOZNAWSTWA(B, (NTRUDOWOGO NAW^ANNQ ZA TWORAMI w(B. (NsUHOMLINSXKOGO (B"(NbARWISTE KOROMISLO(B" (NTA (B"(NwESELKA W KAMÆN^IKOWÆ(B" /s)E - (NsTR)QÆLXKO(B, (Nl(B.,s)E (2018)
(Nu STATT)QÆ PREDSTAWLENO ROZROBKU ÆNTEGROWANOGO UROKU Z LÆTERATURNOGO ^ITANNQ(B, (NPRIRODOZNAWSTWA TA TRUDOWOGO NAW^ANNQ ZA TWOR^ÆST@ w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGO DLQ U^NÆW PO^ATKOWOÇ [KOLI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B.s; )Qæ(NNTEGROWANÆ UROKIs)E -- (Nl)QÆTERATURNE ^ITANNQs)E -- (NpRIRODOZNAWSTWOs -- (NpO^ATKOWA [KOLAs; )QÆ(NNTEGROWANÆ UROKIs)E; (NMETODIKA WIKLADANNQs; (NL)QÆTERATURNE ^ITANNQs)E; (NPRIRODOZNAWSTWOs; (NTRUDOWE NAW^ANNQs; (NUKRA)QÇNSXKIJ PEDAGOGs)E; (NPEDAGOG(B-(NGUMAN)QÆSTs)E; (NL)QÆTERATURNA SPAD]INA w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGOs)E; (NTWORI w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGOs; (NPO^ATKOWA [KOLAs