)Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNI (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NqKIMENKO(B, (No(B. )Qæ.,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ MÆSXKIJ PEDAGOGÆ^NIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ bORISA gRÆN^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nkmpu )QÆM(B. (Nb(B. (Nd(B. (NgRÆN^ENKA(B,s)E, 2007)
(NpOS)QÆBNIK MÆSTITX NAW^ALXNU PROGRAMU Z ÆSTORÆÇ uKRAÇNI TA KURS LEKCÆJ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NPERW)QÆSNE SUSPÆLXSTWOs)E; (NkI)QÇWSXKA rUSXs)E; (NUKRA)QÇNSXKE KOZACTWOs)E; (NGETXMANSXKA DERVAWAs; (NuKRA)QÇNA U SKLADÆ rOSÆJSXKOÇ TA aWSTRÆJSXKOÇ ÆMPERÆJs)E; (NUKRA)QÇNSXKA NACÆONALXNO(B-(NDEMOKRATI^NA REWOL@CÆQs)E; (NdRUGA SW)QÆTOWA WÆJNAs)E; (NhRU]OWSXKA W)QÆDLIGAs)E; (NZASTOJs; (NPEREBUDOWAs; (NNEZALEVN)QÆSTXs)E