)Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNI (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK DLQ (B10 (NKLASU SEREDNXOÇ [KOLI (B/s)E - (NkULX^ICXKIJ(B, (NsTAN)QÆSLAW wLADISLAWOWI^(B,s)E; (NkOWALX(B, (NmIHAJLO wASILXOWI^s; (NlEBED)QÃWA(B, (N`LÆQ gENNADÆÇWNAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NoSW)QÆTA(B,s)E, 1998)
(Np)QÆDRU^NIK PRISWQ^ENIJ NOWÆTNÆJ ÆSTORÆÇ uKRAÇNI Z DOBI uKRAÇNSXKOÇ REWOL@CÆÇ DO PERÆODU dRUGOÇ SWÆTOWOÇ WÆJNI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NuKRA)QÇNSXKA REWOL@CÆQs)E; (Nunrs; (NRADQNSXKO(B-(NPOLXSXKA W)QÆJNAs)E; (Nneps; (NKOLEKTIW)QÆZACÆQs)E; (NzAH)QÆDNA uKRAÇNAs)E; (NKULXTURAs; (NW)QÆJNAs)E