(NmODERN)QÆZACÆQ PO^ATKOWOÇ OSWÆTI(B: (NDÆALOG Z w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKIM (B/s)E - (NsAW^ENKO(B, (No(B.,s (2018)
(NaWTOR STATT)QÆ ROZGLQDAÃ ÆDEÇ w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGO W KONTEKSTÆ PROBLEM MODERNÆZACÆÇ S^ASNOÇ PO^ATKOWOÇ OSWÆTI(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: 8 (NNAZW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B.s; (NmODERN)QÆZACÆQ OSWÆTIs)E -- (NPO^ATKOWA [KOLAs -- (NSPAD]INA w(B. (No(B. (NsUHOMLINSXKOGOs; (NMODERN)QÆZACÆQ OSWÆTIs)E; (NnOWA UKRA)QÇNSXKA [KOLAs)E; (NPEDAGOG)QÆ^NA SPAD]INAs)E; (NPEDAGOG(B-(NGUMAN)QÆSTs)E; (NUKRA)QÇNSXKIJ PEDAGOGs)E; (NQK)QÆSNA [KÆLXNA OSWÆTAs)E; (NKOMPETENTN)QÆSNIJ PÆDHÆDs)E; (NEKOLOG)QÆ^NA WÆDPOWÆDALXNÆSTXs)E; (NSAMOROZWITOK OSOBISTOST)QÆs)E; (NOC)QÆN@WANNQ ZNANXs)E; (NGUMANN)QÆSTXs)E; (NPO^ATKOWA [KOLAs