)Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNI(B. 10 (NKLAS (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B: (NRÆWENX STANDARTU(B, (NAKADEMÆ^NIJ RÆWENX (B/s)E - (NgUPAN(B, (Nn(B. (Nm(B.,s; (NpOMETUN(B, (No(B. )Qæ.s)E; (NfREJMAN(B, (Ng(B. (No(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NsW)QÆT ZNANX(B,s)E, 2011)
(NcEJ P)QÆDRU^NIK NOWOGO POKOLÆNNQ DAÃ MOVLIWÆSTX NA ÆSTORI^NOMU MATERÆALÆ ROZWIWATI KRITI^NE MISLENNQ U^NÆW(B, Ç(NHNÆ KL@^OWÆ TA PREDMETNÆ KOMPETENTNOSTÆ(B, (NOSNOWNÆ WMÆNNQ Æ NAWI^KI(B, (NZASTOSOWUWATI U NAW^ANNÆ NOWÆTNÆ TEHNOLOGÆÇ(B, (NZOKREMA ÆNTERAKTIWNÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (N{K)QÆLXNÆ PÆDRU^NIKIs)E -- 10 (NKLASs; (NR)QÆWENX STANDARTUs)E; (NAKADEM)QÆ^NIJ RÆWENXs)E; (NNOW)QÆTNQ ÆSTORÆQs)E; (NSTOLIP)QÆNSXKÆ REFORMIs)E; (NUKRA)QÇNSXKA DERVAWNÆSTXs)E; (NPER[A SW)QÆTOWA WÆJNAs)E; (NUKRA)QÇNSXKA REWOL@CÆQs)E; (NUKRA)QÇNSXKA DERVAWNÆSTXs)E; (NCENTRALXNA RADAs; (Nunrs; (Nzunrs; (NRADQNSXKIJ URQDs; (NwAR[AWSXKA UGODAs; (NKULXTURAs; (NDUHOWNE VITTQs; (NB)QÆLX[OWIKIs)E